loader image

Hoe moet ik tegelen?

Als de ondergrond op vlakheid en zuiging is beoordeeld en wanneer de benodigde acties (bijvoorbeeld het voorbehandelen van de ondergrond met een tegelprimer) zijn ondernomen kan je beginnen met het tegelen. Hoe je dat precies doet, leggen we je hieronder stap voor stap uit.

Heb je de juiste tegellijm gekozen voor jouw klus?

Voor elke klus is er een geschikte tegellijm, maar de ene tegellijm past beter bij een klus dan een andere. De keuze kan echter soms lastig zijn.

Wij helpen je graag verder met het kiezen van de juiste tegellijm. Klik hieronder op jouw project en ontdek welke tegellijm het meest geschikt is voor jouw klus.

Doe-het-zelf: Tegelen

Na het kiezen van de juiste tegellijm kun je aan de slag. Volg onderstaand stappenplan in de video om zien hoe wij een wand betegelen.

 

Wil je graag de fijne kneepjes van het vak leren? Bekijk dan onze eigen e-learning van het Saint-Gobain Training Center.

Play Video

De volgende stap: Voegen

Je komt steeds dichter bij het einde van jouw tegelklus. Na het tegelen is het namelijk alleen nog noodzakelijk om de tussenruimtes tussen de tegels op te vullen met een daarvoor geschikt voegmiddel. Dit doe je door te voegen, op de pagina “Hoe moet ik voegen” leggen wij je uit hoe je dat het beste aanpakt.

Verbruikscalculator

Aantal (m2):
Vertanting lijmkam Pasta tegellijm Poeder tegellijm Lichtgewicht poeder tegellijm
5 x 7 x 7 m

kg

kg

kg
4 x 4 mm

kg

kg

kg
6 x 6 mm

kg

kg

kg
8 x 8 mm n.v.t.

kg

kg
10 x 10 mm n.v.t.

kg

kg

Tegelbreedte (cm):Tegelhoogte (cm):Tegeldikte of voegdiepte (mm):Voegbeedte (mm):Aantal (m2):
weberfinish protect 3

kg
weberfinish waterdicht

kg