loader image

Hoe moet ik voegen?

Naast “Hoe moet ik tegelen?”, kan de vraag “Hoe moet ik voegen” ook opspelen. Wanneer de tegels namelijk gelijmd zijn op de ondergrond, is de volgende stap het voegen van de tegels. Hiermee rond je jouw tegelklus helemaal af. Hoe je het beste te werk gaat met voegen, leggen we je hier uit.

Tips voordat je begint het voegen..

De voegen in de keuken en badkamer hebben vaak te maken met een hoge belasting. Daarnaast zijn er nog enkele andere zaken waar je rekening mee kan houden voordat je begint met voegen.

Keuken

In de keuken kunnen er vlekken ontstaan op het voegwerk op de vloer of op de wand achter het fornuis. Deze zijn lastig te verwijderen en blijven dus ook zichtbaar. Tot slot trekken de overgebleven voedselresten bacteriën aan, wat de hygiëne niet bevordert.
Tip: Maak geen gebruik van lichte voegen. Op deze voegen is vervuiling goed te zien en vlekken zijn hierop lastig schoon te krijgen.

Badkamer

De badkamer/douche is een vochtige ruimte en daardoor vatbaar voor schimmels. Deze schimmels zetten zich af op en in de voeg. Tip: Gebruik de webercolor premium. Doordat dit voegmiddel is voorzien van twee nieuwe technologieën, is een hoge weerstand tegen schimmels gegarandeerd.

Heb jij jouw Weber Voegmiddel al in huis?

Hoe je moet voegen, leggen we je hieronder stap voor stap uit. Echter is het van te voren wel belangrijk dat je het juiste voegmiddel kiest. Bij Weber bieden we diverse voegmiddelen aan, afgestemd op smalle en brede voegen en in diverse kleuren. De kleur voeg bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de tegel. Stem de kleuren met elkaar af en eindig met een tegelproject waar je trots op kan zijn. Bekijk hier het totale aanbod Weber Voegmiddelen.

Doe-het-zelf: Voegen

Nu is het aan jou. Ga aan de slag met voegen door onderstaand stappenplan stap voor stap te volgen.

Stap 1

Laat de lijm 1 à 2 dagen goed uitharden, zo voorkom je dat het voegmiddel gaat verkleuren. Verwijder met de stofzuiger of een borstel de mortelresten uit de voegen. Maak de tegels met een vochtige doek schoon.

Stap 2

Breng voldoende voegmiddel diagonaal aan met bijvoorbeeld een voegspaan voor de wand of een trekker voor de vloer. Zorg voor een volle voeg. Laat het voegmiddel even aantrekken. Verwijder overtollig voegmiddel en maak daarna de tegels schoon met een vochtige spons. Reinig de spons regelmatig in een emmer met water.

Stap 3

De waas die op de tegels achterblijft, kun je later met een droge doek verwijderen. Vloertegels verwerk je op dezelfde manier als wandtegels. Is de vloer gevoegd en schoon, bevochtig deze dan na voor een optimale verharding. Loop er een paar dagen niet op.

Verbruikscalculator

Aantal (m2):
Vertanting lijmkam Pasta tegellijm Poeder tegellijm Lichtgewicht poeder tegellijm
5 x 7 x 7 m

kg

kg

kg
4 x 4 mm

kg

kg

kg
6 x 6 mm

kg

kg

kg
8 x 8 mm n.v.t.

kg

kg
10 x 10 mm n.v.t.

kg

kg

Tegelbreedte (cm):Tegelhoogte (cm):Tegeldikte of voegdiepte (mm):Voegbeedte (mm):Aantal (m2):
weberfinish protect 3

kg
weberfinish waterdicht

kg