loader image

FAQ

Pasta tegellijm heeft tijd nodig om zijn vocht kwijt te raken en te drogen, zodat je een goede hechting en een elastische lijm krijgt. Het meest voorkomende fout is dat men een vloertegel kiest en deze vervolgens verlijmt aan een gesloten wand, zoals over bestaande tegels. Omdat de vloertegels harder zijn gebakken dan een wandtegel nemen ze geen vocht op en hebben een gesloten structuur. Wanneer je vloertegels op een gesloten ondergrond verlijmt, kan de pastategellijm zijn vocht niet kwijt en ontstaat er geen hechting.
De minimale voegbreedte die je moet aanhouden voor wandtegels is twee millimeter en voor vloertegels drie millimeter. Dat geldt ook voor voegen tussen de tegel en een hoekprofiel. Voegbreedte mag nooit meer zijn dan het voegmiddel toelaat, want dit geeft risico op barsten in de voeg.

Weber voegmiddel waterdicht & blijvend schoon zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van schimmels, algen en bacteriën. Hierdoor is het product ideaal voor het voegen van de badkamer of de keuken. Weber voegmiddel waterdicht is beschikbaar in de kleuren wit, lichtgrijs, grijs en antraciet. Weber voegmiddel assortiment.

De zuurvrije gekleurde siliconenkit is ideaal voor het hoogwaardig afdichten van aansluit- en dilatatievoegen in vloer en wand. De Weber kit is verkrijgbaar in de kleuren grijs, lichtgrijs, antraciet en wit. Weber siliconenkit

Weber producten zijn verkrijgbaar in de bouwmarkt en op diverse webshops. Zoek naar een bouwmarkt bij jou in de buurt.

Wij bieden via het training center van Saint Gobain, gratis E-learnings aan voor iedereen. Nadat je een account hebt aangemaakt in het training center is het mogelijk om jezelf in te schrijven voor een E-learning naar keuze.
Onze technisch adviseurs helpen je graag telefonisch of via de mail met alle vragen over onze producten en diensten. De helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00.

Verbruikscalculator

Aantal (m2):
Vertanting lijmkam Pasta tegellijm Poeder tegellijm Lichtgewicht poeder tegellijm
5 x 7 x 7 m

kg

kg

kg
4 x 4 mm

kg

kg

kg
6 x 6 mm

kg

kg

kg
8 x 8 mm n.v.t.

kg

kg
10 x 10 mm n.v.t.

kg

kg

Tegelbreedte (cm):Tegelhoogte (cm):Tegeldikte of voegdiepte (mm):Voegbeedte (mm):Aantal (m2):
weberfinish protect 3

kg
weberfinish waterdicht

kg