loader image

Welke tegellijm moet ik gebruiken in de badkamer?

Elke dag kom je er wel eens: de badkamer. Of het nu is om je op te maken voor de spiegel of om aan het einde van de dag heerlijk te ontspannen in bad. Daarom verdient de badkamer mooi tegelwerk dat de beleving helemaal compleet maakt. Maar welke tegellijm is het beste om te gebruiken in de badkamer? De badkamer is een vochtige ruimte, waarin je liever niet te maken krijgt met schimmels. Daarom is het kiezen van de juiste tegellijm voor de badkamer belangrijk. Tip: Ga bij het kiezen van badkamertegels voor kwalitatief goede tegels. We adviseren om niet voor té zuigende tegels te gaan of voor mozaïektegels op de vloer bij een inloopdouche. Dit laatste is wel mogelijk wanneer ze worden gekleefd met een witte tegellijm zoals Weber Tegellijm grootformaat tegels .

Het voorbehandelen van de ondergrond

Het is belangrijk om de ondergrond in de badkamer eerst goed voor te behandelen voordat je begint met tegelen. Zoals hierboven benoemd is de badkamer een vochtige ruimte, waarin je vochtplekken, schimmels of barsten wilt vermijden. Behandel de ondergrond daarom eerst met een cementgebonden stucmortel. Door zijn waterbestendigheid en unieke samenstelling is deze stucmortel uitermate geschikt voor natte ruimtes, zoals de badkamer. En last but not least, deze Weber Beamix Cementgebonden stucmortel leent zich uitstekend als ondergrond voor tegelwerk. Door zijn sterkte vormt het gewicht van de tegels geen probleem. Ondanks dat de cementgebonden stucmortel waterdicht is, is het verplicht om deze ook te voorzien van een waterdichtingssysteem webersys coat of webersys pakket .

Het aanbrengen van de juiste tegellijm

Het is fijn als je snel weer gebruik kan maken van de badkamer. Daarom heeft Weber de Weber Tegellijm snel. Deze tegellijm wordt snel hard, waardoor de wand of vloer al na 3 uur is af te werken.

Afwerken met een geschikt voegmiddel en siliconenkit

Tot slot maak je de tegelklus in de badkamer af door de ruimtes tussen de tegels te voegen. Doordat de badkamer een vochtige ruimte is, is er een vergrote kans op vuil en schimmel. Kies daarom voor het Weber voegmiddel waterdicht en blijvend schoon. Door zijn speciale eigenschappen blijven de tegelvoegen schoon en fris. Welke kleur voeg je kiest, is grotendeels bepalend voor de uitstraling van de tegel. Daarom biedt Weber voegmiddelen aan in verschillende kleuren. De hoeken en aansluitingen tussen vloer en muur kit je af met weber siliconenkit , deze kit is beschikbaar in dezelfde kleuren als de Weber voegmiddelen.

Stappenplan

Ga zelf aan de slag met het tegelen in de badkamer met onderstaand stappenplan. Stap voor stap leggen we je uit hoe je het beste te werken kan gaan. Heb je een helpende hand nodig? Dan biedt onze eigen e-learning van het Saint-Gobain Training Center de oplossing.
 1. Voorbereiding


  • De vloer moet vrij zijn van stof, vuil, vet, oliën en andere stoffen die een nadelige invloed hebben op de hechting.
  • Beoordeel de ondergrond op vlakheid en onderneem waar nodig actie om voor een vlakke ondergrond te zorgen.
  • Behandel de ondergrond voor met een daarvoor geschikte tegelprimer.

 2. Aanbrengen


  1. Verlijm de tegels met Weber tegellijm snel (snellijm) voor tegels. .
  2. Voeg na 3-5 uur het tegelwerk af met Weber voegmiddel waterdicht en blijvend schoon en kit je af met Weber siliconenkit
   Hoe je moet voegen, leggen we je hier uit.

Verbruikscalculator

Aantal (m2):
Vertanting lijmkam Pasta tegellijm Poeder tegellijm Lichtgewicht poeder tegellijm
5 x 7 x 7 m

kg

kg

kg
4 x 4 mm

kg

kg

kg
6 x 6 mm

kg

kg

kg
8 x 8 mm n.v.t.

kg

kg
10 x 10 mm n.v.t.

kg

kg

Tegelbreedte (cm):Tegelhoogte (cm):Tegeldikte of voegdiepte (mm):Voegbeedte (mm):Aantal (m2):
weberfinish protect 3

kg
weberfinish waterdicht

kg