loader image

Welke tegellijm moet ik gebruiken bij vloerverwarming?

Tegels zijn de ideale basis voor vloerverwarming en zorgen voor een comfortabel en warm gevoel in huis. Maar welke tegellijm is dan het beste om te gebruiken? Bij elke klus past een goede tegellijm, maar het is belangrijk om de juiste te kiezen. Een vloer met vloerverwarming vereist namelijk een andere soort tegellijm dan een vloer die geen vloerverwarming heeft.

De juiste tegellijm kiezen

Er zijn twee soorten vloerverwarmingen: 1. De “traditionele” verwarming die opwarmt door middel van een buizensysteem en 2. De elektrische vloerverwarming die zich door stroom verwarmt. Voor beide soorten vloerverwarming zijn nagenoeg alle Weber poeder tegellijmen uitermate geschikt. Onze flexibele tegellijm zijn namelijk gemaakt om spanningen in de ondergrond deels op te kunnen vangen, die ontstaan bij het uitzetten en krimpen door warmte. Tip: De Weber Flexibele tegellijm eco is uitermate geschikt voor vloeren met vloerverwarming, heeft 33% minder CO₂ uitstoot én is een stofarme tegellijm.

Let op! Schakel, voor het verwerken van de tegellijm, de vloerverwarming 24 uur van tevoren uit. Wanneer je de vloerverwarming vervolgens in gebruik kan nemen, is afhankelijk van de totale vloeropbouw. Raadpleeg hiervoor het desbetreffende opstook- en afkoelprotocol.

Weber Flexibele tegellijm eco Kopen?

Bestel jouw Weber Flexibele tegellijm eco gemakkelijk en snel online of bij een bouwmarkt in de buurt.

Weber Flexibele tegellijm eco

Stofarme flexibele tegellijm eco grijs

Verbruikscalculator

Aantal (m2):
Vertanting lijmkam Pasta tegellijm Poeder tegellijm Lichtgewicht poeder tegellijm
5 x 7 x 7 m

kg

kg

kg
4 x 4 mm

kg

kg

kg
6 x 6 mm

kg

kg

kg
8 x 8 mm n.v.t.

kg

kg
10 x 10 mm n.v.t.

kg

kg

Tegelbreedte (cm):Tegelhoogte (cm):Tegeldikte of voegdiepte (mm):Voegbeedte (mm):Aantal (m2):
weberfinish protect 3

kg
weberfinish waterdicht

kg