loader image

Welke tegellijm is geschikt voor buiten?

Het komt steeds vaker voor dat tegels die binnen worden gelegd ook in de tuin worden toegepast, voor bijvoorbeeld het terras. Zo wordt de tuin een verlengstuk van de woonkamer en dit geeft een ruimtelijk effect. Maar welke tegellijm moet je voor het lijmen van de tegels buiten gebruiken? Dat leggen we je hier uit.

Weber Flexibele tegellijm eco voor buiten

Weber Flexibele tegellijm eco is geschikt voor het tegelen op zo goed als elke ondergrond, zo ook voor buiten. Daarnaast is deze tegellijm uitermate geschikte voor het lijmen van tegels op grote oppervlakten.

Weber Flexibele tegellijm eco

Stofarme flexibele tegellijm grijs

Tegellijm voor natuursteen

Ben je er al aan uit wat voor tegels je wil gebruiken? Je kunt kiezen voor een keramische tegel of voor bijvoorbeeld natuursteen. Natuursteen is een echt natuurproduct en is bestand tegen alle weersomstandigheden. Zo is natuursteen een duurzaam product en geeft het een stijlvolle uitstraling aan het interieur, of het nu voor binnen of buiten is.

Let op:
Voordat je begint met het lijmen van natuursteen is het van belang om te weten of het verkleuringsgevoelig is. Wanneer de natuursteen verkleuringsgevoelig is, raden we je aan om een tegellijm op basis van wit cement te gebruiken.
Voor het lijmen van natuursteen adviseren wij je de Weber Tegellijm grootformaat tegels te gebruiken. Dit is een zeer flexibele witte poeder tegellijm en uitermate geschikt voor het lijmen van natuursteen.

Let op: Gebruik bij natuursteen of composiet tegels die schotelverdrag vertonen (kromtrekken) een snelle tegellijm.

Weber Tegellijm grootformaat tegels

Voor het verlijmen van grootformaat tegels en natuursteen.

Weber Tegellijm snel

Sneldrogende tegellijm grijs

Verbruikscalculator

Aantal (m2):
Vertanting lijmkam Pasta tegellijm Poeder tegellijm Lichtgewicht poeder tegellijm
5 x 7 x 7 m

kg

kg

kg
4 x 4 mm

kg

kg

kg
6 x 6 mm

kg

kg

kg
8 x 8 mm n.v.t.

kg

kg
10 x 10 mm n.v.t.

kg

kg

Tegelbreedte (cm):Tegelhoogte (cm):Tegeldikte of voegdiepte (mm):Voegbeedte (mm):Aantal (m2):
weberfinish protect 3

kg
weberfinish waterdicht

kg