loader image

Poeder tegellijm of Pasta tegellijm?

Uit de talloze soorten tegellijmen is het begrijpelijk als je je afvraagt welke tegellijm je moet gebruiken voor een optimale hechting met de ondergrond. Voor elke klus is er een geschikte tegellijm, maar welke tegellijm past het beste wij welke klus? Over het algemeen bestaan er twee soorten tegellijmen: poeder tegellijm en pasta tegellijm. Wat is precies het verschil tussen deze twee tegellijmen en wanneer gebruik je welke? Wij leggen het je uit, zodat je de juiste keuze kan maken voor jouw klus.


Let op: Voordat je een tegellijm uitkiest, is het van belang om de ondergrond eerst te beoordelen (op vlakheid en porositeit).

Poeder tegellijm vs. Pasta tegellijm

Poeder tegellijmen dienen te worden aangelengd met water. De hoeveelheid water is afhankelijk van het type poeder tegellijm dat je kiest.
De keuze van de juiste tegellijm is afhankelijk van het soort ondergrond en het type tegel (natuursteen of keramisch?).

Nagenoeg alle poeder tegellijmen zijn geschikt voor zowel binnen- en buiten gebruik. Ontdek hier welke poeder tegellijm het beste past bij jouw klus.

Pasta tegellijmen zijn direct klaar voor gebruik.

De Weber pasta tegellijmen zijn geschikt voor het verlijmen van wandtegels. Ontdek hier welke pasta tegellijm het beste past bij jouw klus.

Pasta tegellijmen zijn uitermate geschikt voor binnen gebruik.

Bekijk hier het volledige aanbod Weber Poeder tegellijmen en Weber Pasta tegellijmen.

De juiste keuze kunnen maken?

Heb jij een keuze kunnen maken tussen een poeder tegellijm of een pasta tegellijm? Dan is de volgende stap het lijmen van de tegels op de ondergrond. Wij helpen je hier graag mee met ons stappenplan en video’s. Of leer tegelen met onze eigen e-learning van het Saint-Gobain Training Center.

Verbruikscalculator

Aantal (m2):
Vertanting lijmkam Pasta tegellijm Poeder tegellijm Lichtgewicht poeder tegellijm
5 x 7 x 7 m

kg

kg

kg
4 x 4 mm

kg

kg

kg
6 x 6 mm

kg

kg

kg
8 x 8 mm n.v.t.

kg

kg
10 x 10 mm n.v.t.

kg

kg

Tegelbreedte (cm):Tegelhoogte (cm):Tegeldikte of voegdiepte (mm):Voegbeedte (mm):Aantal (m2):
weberfinish protect 3

kg
weberfinish waterdicht

kg